Rusamajixik ri qatziyaq k’o ruq’ajarik Rik’in ri qak’aslemal (Revista de Investigación y Proyección Eutopía, 2024)
Nïm ruq’ij, nïm rejqalen ri b’anob’al pa ruwi’ ronojel ruwäch ri kem nikib’an ri ixoqi’, kan k’o ruq’ij ri rub’eyal ri samaj ruk’wan jun kem. Chupan re’ k’o b’anob’äl, ri ruk’u’x b’anob’äl, ri nojib’äl, ri jalajöj samaj, ri jantape ramaj ruk’wan ri rusamajixik jun kem, chuqa’ k’o chupan ri kem ri rub’eyal nikitz’et ri k’aslemal ri ixoqi’ pa taq jalajöj tinamït. Ri yesamajin ri kem, ri ruq’ij k’a re’, ja ri niqajo’ niqaya rutzijol chupan re jun tz’ib’ cholan wawe’